tak ako už niektorý vedia staviame nový dom v ktorom chceme mať dominantu obývačky namieso TV trošku väčšie akvárium. Z ekonomických dôvodov sme dĺžku obmedzili na 3,15m a viditeľnú výšku na 80cm hĺbka bude rovnako 80cm.

Svetlo bude zabezpečovať 4x 400w HQI 12.000k a 4x 39w T5 actinic + 4x 39w T5 s červeným spektrom.
Prúdenie vody:
4x Tunze Turbelle stream 6101 (2500 - 12000 l/h) ovládané cez Tunze Multicontroller 7095
2x Tunze Wavebox

2 samostatné prepady som sa rozhodol urobiť preto že na to v stene máme kopec miesta a istota je istota. Tak isto 2x2 Durso stand pipe. Zelené rúrky sú prívody vody z fish room o poschodie nižšie, kde bude prebiehať filtrácia a budú tu aj 3 samostatné odchovne koralov ( 190, 240 a 700l) na portugalský spôsob

aj keď spustenie akvária odhadujem na apríl - máj 2008 už teraz sú potrebné úpravy v dome a hlavne spevnenie podlahy / stropu nad garážou kde bude akvárium priamo nad prekladom dĺžky 6m rovno v strede. Spevnenie bude urobené z 3ks IPE 100 dĺžky 7m kôli presahu nad múr. tieto zalejeme betónom do výšky 120mm. Tak isto už mám dojednaný termín u firmy so vzduchotechnikou na riešenie odvetrávania akva kde bude predpokladaný odpar 50 litrov denne. A táto vodu by som na našich nových oknách nechcel zbierať
viac info budeme postupne pridávať
laomedon