Zruseni Interniho filtru u 120l akva, jak na to

Klasika, Miracle Mud, DSB, ZEOvit, Živé skaly, Refugium, Karanténa nádrž a všetky ostatné filtračné metódy.

Moderátori: Roman, reicho, Superreefer

blackchicken
Zapájam sa do diskusie
Zapájam sa do diskusie
Príspevky: 244
Dátum registrácie: 19 Dec 2010 00:28
Bydlisko: Praha

Zruseni Interniho filtru u 120l akva, jak na to

Príspevok od používateľa blackchicken »

Zdravim,
takze par prvnich mesicu za sebou, o neco chytrejsi a musim se priznat ze jsem vas mel poslechnout. Akvarium slape dobre, coz o to, ale citim ze na zacatek je 120l s rybami a vetsim mnostvim SPS trosku zacarovany kruh. Chvilka nepozornosti a uz clovek lita 8) Takze,

Pod akwem mam prostor na cca 75x30x35v akwo cca 75 litranecku na vic. Rozlepim separovacky od betaku a slepim, no problema. Ale problem je s prepadem. Premyslim nad tim jiz druhy mesic a furt nevim a nevim. Vrtat se mi nechce, zaprve bych musel s napul napustenym akvem, kdyby to ruplo tak bych si takovou listil, zadruhe vrtat by se muselo nahore, vodu mam uplne vrchovatou (kazda decka dobra heh), aby nebyl problem s dirou blizko hrany, ale to by se mohlo vrtnout nize a hodit tam koleno smerem nahoru a hladinu si nastelovat. Doufam ze nemelu blbosti.

Dalsi varianty, neni problem si zakutit zalepit cokoli ovsem je kladen velky duraz na bezpecnost a 100% funkcnost :mrgreen:

Prepad 1
:
lg-32885-43205-fish-filter.jpg
lg-32885-43205-fish-filter.jpg (39.89 KiB) 876 zobrazení
nebo
finished_weir1.jpg
a nebo, muj favorit:
overflow2s.jpg
ci double modifikace tohoto systemu.

Zde je problem v tom, ze vice hlasu pise o problemu ktery nastava az pri integraci do nadrze. Tyden 14 dni zkouseni bez problemu ve vane, ale jak se da potvora do nadrze, nesnesitelny hluk, spatne se serizne delka, hluk. Co se mi libi je ze zpetny ventil pro odsani vzduchu se da hadickou navest na privod vzduchu pro cerpadlo z filtru, tim padem slouzi jako podtlak a nemuze vzniknout pripadne zavzdusneni :twisted: , mate nekdo s timto systemem zkusenosti?

Jaky je vas nazor na takoveto externi filtry. Nebo pokud se po Praze ci v blizkosti Prahy potuluje nejaky reefer s vrtakem na sklo a byl by ochoten mi s tim to problemem pomoci, myslim ze bych psychicky natlak pri navrtavani me nadrze zvladl :lol:

Jinak filtrik se mi libi takovy:

http://www.melevsreef.com/acrylics/sump ... del_m.html

ci takovy

http://www.melevsreef.com/acrylics/sump ... del_i.html

tento je pro pripad ze bych se rozhodl nevybouravat stredni pricku a nechal si 2 akwa, svod z akva rozdelen na 2, jeden do refugia a druhu do komory s odpenovacem. Akva propojena, akwu s odpenovacem bude nizssi hladina. Moc se mi libi tato technika. Spatny? S timto systemem bych ale prisel asi o 10l takze precijen asi vybouram pricku.Kazdopadne filtr bych volil tuto metodu, stredni komora by tedy byla pro cerpadlo do akva.

Dalsi vec, co s filtraci? mam v tom takovy bordel, ze uz nevim. V tuto chvili, pepinuv phosex, antiphos, siporax, uhli, odpenovac tunze nano. Aaa nejsem moc spokojen. CO bych mel pouzit pokud budu mit ext filtr? Refugium je jasna, rasa a zive kameny, odpenovac, tunze je vpohode, ale klidne uvitam vas nazor za nahradu. A pak uz nevim, biopelets, Zeo reactor,Ca reactor, bahno? Chci jednoduchy stabilni system, penez neni na rozhazovani s obcasnou kontrolou,tydenni vymena vody standart. Samozdrejmosti je neprerybnit, krmit rozume. Co by jste mi doporucili do takoveho prostoru.
Tak to je vse co jsem mel na srdci, doufam ze to dava trosku smysl. Jinak nadrz je 100*35*35 pookraj naplnena, kryt DIY 2x24w 2x39 ati blue a 10000k . DIkec.
Napísať odpoveď

Návrat na "Filtrácia"